Ja, natuurlijk!

Hoe vaak zeg je dat wel niet? Als je ineens een goeie inval hebt, “achja, natuurlijk!”. Als iets enorm voor de hand ligt, “ja, túúrlijk!”. Natuurlijk is een ander woord voor wat voor zich spreekt, vanzelf gaat, vanzelfsprekend is.

 

Elekan Coaching neemt je graag mee naar buiten. Iedere situatie brengt keuzemogelijkheden met zich mee. De natuur is meesterlijk in het benutten daarvan. ‘Ja’ zeggen tegen een keuze, betekent natuurlijk ‘nee’ zeggen tegen wat voor jou niet aan de orde is. Het is de kunst je eigen vanzelfsprekende koers te volgen, zoals alles in de natuur z’n eigen gang gaat.

 

Mieke Elekan gebruikt de natuur als onderdeel in teamdagen en trainingen voor organisaties. Om mensen anders te laten kijken naar hun vraagstukken.

ja, natuurlijk

 
 

Het tv programma BinnensteBuiten (KRO/NCRV) heeft Mieke gevraagd mee te werken aan de uitzending. Het is een voorbeeld van een excursie voor Natuurmonumenten. Dan kun je eens zien hoe ze het doet.
Klik hier om de film te bekijken.

 

Ja Natuurlijk! Op maat trainingen en workshops


Naast individuele coaching verzorgt Elekan Coaching trainingen en workshops, waaraan inmiddels honderden mensen hebben deelgenomen. Bijvoorbeeld bij Van Ede & Partners als onderdeel van een loopbaantraject, bij Natuurmonumenten als Coaching in het bos, of als in-house training bij verschillende organisaties. De trainingen zijn ontworpen rond verschillende thema’s die natuurlijk werken:

 
 • Beter leren kiezen – de praktijk van het grotere perspectief
 • Loslaten – vanzelfsprekend voor bomen, herten, mensen
 • Je bestemming vinden – de loopbaan van de nachtegaal
 • Samenwerken – natuurlijk!
 • De reis van de held – in vier seizoenen
 • Van rust naar actie!
 • Je eerste en tweede natuur
 • De natuurlijke ondernemer
 • Etc.

De workshops kunnen los worden gegeven of onderdeel van een jaartraining vormen, zoals “The Circle of Life”, met per seizoen een inspirerende en praktische bijeenkomst. In de Kennemerduinen is een goede trainingsruimte beschikbaar. De trainingen en workshops kunnen uiteraard ook op andere locaties worden verzorgd en op de behoefte van uw organisatie worden afgestemd.

 

Bijvoorbeeld: de workshop loslaten


Mieke is al ruim 20 jaar vrijwillig gids bij Natuurmonumenten. In de herfst verzorgt zij de workshop ‘Loslaten’ in de Kennemerduinen:

Een middag coaching in de natuur; over loslaten en hoe dat kan en helpt – een bijzondere kans om te werken aan het loslaten in je eigen leven.

Loslaten is een hele kunst voor mensen. En het is een makkie voor bomen. Die laten ieder jaar hun blaadjes vallen. Precies op het goede moment, precies zoals het moet, precies zoals goed voor ze is. En ze hebben een top-techniek om dat te doen.

Wij mensen zijn geen bomen natuurlijk, ook al zijn we vaak uit hetzelfde hout gesneden. Toch kunnen we ons wel door die bomen laten inspireren. Om een beetje lichter en natuurlijker te zijn; om te kunnen kiezen wat losgelaten mag worden, en wat we willen vasthouden omdat het goed voor ons is. Dus op naar de bomen, precies op het moment dat ze met al dat loslaten bezig zijn.

Resultaat voor jezelf: voorbeeldgedrag van de natuur kunnen navolgen, inspirerende ideeën en kennis over de techniek van loslaten natuurlijk.

 

Ja Natuurlijk! Infotainment


Zien wat je nooit eerder zag

Een paar uur de natuur in – lopen, kijken, luisteren, ruiken, verrast zijn. Plots zie je wat je tot je verbazing nooit eerder zag. Verbanden en structuren waaraan we ons kunnen spiegelen, afhankelijk van het thema naar keuze.

Lichtvoetigheid en diepgang gaan hand in hand

Infotainment koppelt informatie aan het plezier van entertainment. Mieke deelt haar diepgaande kennis van de natuur op een aanstekelijke manier. Dat zij altijd aan cabaret heeft gedaan is daarbij te merken, net als haar coachingservaring.

Doen wat bij je past

Het leuke van workshops volgen in je vrije tijd is dat je zelf kan kiezen waar je zin in hebt. De prijs is afhankelijk van het gekozen programma. De mogelijkheden zijn divers:

 • (Blote) bomen en kunst
 • Donker en toch niet bang
 • Bloeien en gevonden worden
 • Natuurlijke cultuur & omgekeerd
 • Stijgen en dalen (down to earth inspiratie)
 • En….. er liggen nog heel wat ideeën.
ja, natuurlijk

Nieuwsgierig geworden?

Zin en gelegenheid om er met een groep op uit te gaan?
Neem contact op voor meer informatie. 06 209 551 69  mieke@elekancoaching.nl