Loopbaan-Coaching

Elekan Coaching begeleidt professionals die zich willen ontwikkelen in hun leven en werk. Bijvoorbeeld om nieuw werk te vinden. Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot het echt niet leuk meer is (of je ‘baas’ dat vindt). Al ben je top in je eigen vak, om te groeien en bloeien in werk en leven is het zaak aandacht te geven aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Wat vind je vanzelfsprekend en wat doe je van nature? Mieke nodigt mensen uit om verder te kijken dan hun neus lang lijkt. Mensen die bij Elekan Coaching aankloppen staan vaak voor een keuze die zich heeft vermomd als vraag. Bijvoorbeeld:

  • Hoe kom ik van de rotonde af waarop ik nu rondjes draai?
  • Hoe weet ik dat ik de góéde keuze maak?
  • Waar begin ik in de wirwar van mijn gedachten?
  • Wat wil ik? Kan ik wel wat ik wil?
  • Hoe kan ik omgaan met het gedoe in mijn organisatie?
  • Hoe kom ik aan die baan?
 

Lichtheid met diepgang

Mieke Elekan biedt een heldere blik en visie op realiteit en toekomst. Met humor en een kwinkslag weet zij moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Haar coaching leidt tot helderheid om besluiten te nemen en focus om in actie te komen.

“We denken dat we verlangen naar een resultaat in de toekomst. Maar we willen dingen om wat we zullen zijn en hoe we ons zullen voelen, als we dat resultaat bereikt hebben.”
(Alan Seale)

Goede begeleiding kan kort zijn

Sommige mensen komen langs voor een gesprek, of een paar, om een keuze in hun leven en werk te maken. Anderen willen graag wat langer begeleid worden. Elekan Coaching helpt mensen met de vraag van vandaag, zodat ze morgen weer verder kunnen. Ook met gespreksleiding.

Rechtop staan

We hoeven niet te doen alsof het allemaal zo eenvoudig is. In de realiteit worden we geconfronteerd met complexe situaties. Een mens raakt in het leven vaak genoeg uit balans, dat is niet erg, als je jezelf maar weer rechtop kunt helpen. Zelfkennis en zicht op een ruimer perspectief tonen je waar en hoe je de eerstvolgende stap kunt zetten.

Loopbaan-Coaching, illustratie rechtop staan

Vanuit een groter perspectief

Een vraag -of probleem- maakt altijd deel uit van een groter geheel. Mensen denken vaak: wat moet ik doen om mijn doel te bereiken? We besteden veel aandacht aan kennis, vaardigheden, technieken en actie. We staan minder stil bij hoe we moeten zijn om ons doel te bereiken. Terwijl dat uiteindelijk de doorslag geeft.

Kiezen

Een beetje erbovenuit stijgen, in plaats van focussen op het probleem, is een levenshouding die je kunt oefenen. Mieke reikt hiervoor oefeningen aan, die je ook zelf thuis kunt doen. Zodat je in staat bent om jezelf te coachen. Zodat je beweeglijk en standvastig tegelijk kunt zijn.

Loopbaan-Coaching, illustratie kiezen


Wat zeggen cliënten over Elekan Coaching?

Wietske: “Dank dat je me glashelder hebt laten maken wat ik wil, wat ik kan en niet, hoe ik het wil en onder welke voorwaarden. Dank voor je strakke, efficiënte, effectieve coaching. En ondanks dat voelde het toch relaxed.”

 

Lees alle referenties

“A problem is not something to be solved, it is a message to be listened to.”
(Alan Seale)